FAGÉL  Üdvözöllek honlapunkon FÉNYLAKK kft.1038.Düne u 19.Tel/Fax: (36+1) 245-3904  FAGÉL.

Welcome to the beautiful garden


Fénylakk kft. 1038. Dűne u 19. fenylakk.hu MINTABOLTUNK Budapest 1038. Dűne u 19. Tel/Fax: (36+1) 245-3904 PARTNERÜNK

Sok szeretettel üdvözöljük honlapunkon. Minden kedves felhasználónak szeretnénk segiteni. Ha kérdése van nyugodtan írjon telefonáljon segitünk.

FAGÉL FÉNYLAKK kft. FAGÉL

A fagél a kezelés helyén rugalmas, szellőző bevonatot képezve tartós védelmet nyújt és megakadályozza a seb utólagos befertőzését.

A pasztát hígítás nélkül kell a fás növényi részen keletkezett - és előzetesen éles (ún. kacor-) késsel megtisztított - sebzésre (rovarrágás, metszési felület, ágtörés helye, stb.) felvinni ecsettel oly módon, hogy a sebet a paszta teljesen és egyenletesen fedje a seb szélétől kb. 0,5­1 cm-es sávban a sérülésmentes részt is takarva. A FAGÉL a kezelés helyén rugalmas, szellőző bevonatot képezve tartós védelmet nyújt és megakadályozza a seb utólagos befertőzését. Ehhez a korábbi, már fertőzött sebet előzetesen az élő, egészséges részig vissza kell tisztítani. Egy liter készítmény 4-8 m2 felület egyszeri kezelésére elegendő. A kezelést száraz időben, 0 fok felett lehet elvégezni.

Fasebek kezelése

Szálkás törés esetén a seb oldalait és felületét alakítsuk egyenesre és simára. Ezután kenjük be fasebkezelő anyaggal, ami házi készítésű szerrel vagy vásárolt kence is lehet.
A sebkezelés azért szükséges, hogy ne juthassanak be a szövetekbe korhadást előidéző mikroorganizmusok. A kéreg sérülése folytán a fatest szabaddá válik, ami a fertőzésveszély mellett vízszállítási problémákat is okozhat. A tisztán tartott sebet a hegszövet is könnyebben beforrja. Nagy kiterjedésű sérülésnél azonban számítsunk rá, hogy teljesen soha nem fog behegedni, csak javul a károsodás helye.
A fasebkezelő anyagoknak több változata van. A legegyszerűbbek egy passzív fedést biztosítanak, ami lepergeti a vizet, de jobb esetben átengedi a levegőt, így szellőzik is a seb. Más készítmények gombaölő szert is tartalmaznak, ami fokozza a készítmény jótékony hatását.
Vannak műanyag bázisú készítmények, amelyek nagyon jól tömítenek és fednek, illetve oldott méhviasztartalmú szerek. Utóbbiak nem száradnak be teljesen, így a fa növekedésekor sem pereg le a készítmény. Ezek nagyon jó termékek, házikertekbe ajánlottak, és ekkora állomány esetén még megfizethetők.
Üzemi méretekben a legtöbb termelő valamilyen költségtakarékos háziszert használ, ami alacsonyabb önköltséget eredményez a termékben.
A legmodernebb fasebkezelők vízhajtás-képződést gátló, inhibitor vegyületeket is tartalmaznak, ami külön előnyös a továbbiakra nézve. Ahol megsérül a fa, ott nagy mennyiségű vízhajtás képződik, amiből megfelelő hajtásválogatással és metszéssel visszapótolható az elvesztett ágrész. Ha azonban a vízhajtások nagy részét nem távolítjuk el, akkor azok konkurálnak egymással, egymás fejlődését gátolják, sokkal később fordulnak termőre.
Házilag legegyszerűbb, ha a sebet beecseteljük valamilyen réz tartalmú lemosószer, és gombaölő, valamint rovarölő szer egy százalékos oldatával. Tehát egy jóval töményebb oldattal, mint amivel vegetációs időben a lombot kezeljük.
Az ecsetelést követően hagyjuk a szert megszáradni, majd sötét olajfestékkel kenjük át. Ezzel a módszerrel mindent megtettünk annak érdekében, hogy a sebek hamarabb begyógyuljanak. A vegyszerek fertőtlenítik a sebet, az olajfesték pedig lepergeti a vizet, de engedi a szövetek szellőzését.

FAGÉL   Ismertető

A FAGÉL  -  OLTVÁNYKEZELŐ PASZTAKÉNT IS KÍVÁLÓ.

A két növényrész összeillesztése után FAGÉLLEL ecsettel bekenjük a

felületüket. A paszta megszáradása után rugalmas, gumiszerű gyűrűként

rögzíti, védi az oltást. A hatékonyság – megeredés – a 90%-ot is elérheti,

ami az oltóviaszoknál nagyon jó eredmény!

 

 

A FAGÉL  - VADRÁGÁSOK MEGELŐZÉSÉRE  ÉS KEZELÉSÉRE IS ALKALMAS.

A veszélyeztetett fák törzsét kenjük be FAGÉLLEL, ez  megszáradva

lélegző bevonatként a fát nem károsítja, de a vadak / őzek, vaddisznók, stb./

nem szeretik, így a fakéreg lerágásával, sok esetben a fatest letépésével a fát

nem tehetik tönkre. A már rágott fakéreg vagy fatörzs pótlására, kezelésére

is sikeresen alkalmazható. Önmagában a FAGÉL paszta, vagy finom, szitált fűrészporral összekeverve. Ezzel, nagyobb méretű, mély fa üregeket is bevonhatunk.

 Jól összeépül a károsított élőfa anyagával, jelentősen meghosszabbítva annak

élettartamát.

 

lakk fénylakk HIDRO-BUILD KFT.

GALLERY

Flower Rose Butterfly Twin Flower Reflection

HIDRO-BUILD  kft.