FAGÉL  Üdvözöllek honlapunkon FÉNYLAKK kft.1038.Düne u 19.Tel/Fax: (36+1) 245-3904  FAGÉL.

Welcome to the beautiful garden


Fénylakk kft. 1038. Dűne u 19. fenylakk.hu MINTABOLTUNK Budapest 1038. Dűne u 19. Tel/Fax: (36+1) 245-3904 PARTNERÜNK

Sok szeretettel üdvözöljük honlapunkon. Minden kedves felhasználónak szeretnénk segiteni. Ha kérdése van nyugodtan írjon telefonáljon segitünk.

FAGÉL FÉNYLAKK kft. FAGÉL

A fagél a kezelés helyén rugalmas, szellőző bevonatot képezve tartós védelmet nyújt és megakadályozza a seb utólagos befertőzését.

A pasztát hígítás nélkül kell a fás növényi részen keletkezett - és előzetesen éles (ún. kacor-) késsel megtisztított - sebzésre (rovarrágás, metszési felület, ágtörés helye, stb.) felvinni ecsettel oly módon, hogy a sebet a paszta teljesen és egyenletesen fedje a seb szélétől kb. 0,5­1 cm-es sávban a sérülésmentes részt is takarva. A FAGÉL a kezelés helyén rugalmas, szellőző bevonatot képezve tartós védelmet nyújt és megakadályozza a seb utólagos befertőzését. Ehhez a korábbi, már fertőzött sebet előzetesen az élő, egészséges részig vissza kell tisztítani. Egy liter készítmény 4-8 m2 felület egyszeri kezelésére elegendő. A kezelést száraz időben, 0 fok felett lehet elvégezni.

Gyakoribb sebzési okok

A fák, bokrok sérüléseinek okait kereshetjük a meteorológiai, biotikus és mechanikai hatások között. A meteorológiai károk leggyakoribbja a széltörés, vagy a hó tömegéből adódó ágtörések. Biotikus okok közé tartoznak a nyulak, őzek téli kártételei, amikor a hó alatt nem találnak élelmet, ezért a fiatal fás szárú növények kérgét kezdik ki éhségük csillapítására. A legtöbb mechanikai sérülést az ágritkítás és metszés során mi magunk okozzuk a növényeknek, a későbbi optimális termőegyensúly kialakítása céljából.

A fák kérge sok rovarnak nyújt menedéket, téli áttelelő búvóhelyet (almamoly, szilvamoly), s a rovarkártétel már a megelőző kéregtisztítással egybekötött faseb-kezeléssel elkerülhető.
A természetes károk mellett az ember is okoz növényi sérüléseket, amikor a tavaszi, őszi metszéseket és nö-vénykezeléseket végzi. Azonban amennyire természetesnek tartja az ember, hogy a legkisebb sérülésénél is rögtön ellátja a sebet fertőtlenítővel, kenőccsel, kötéssel, annyira nem bánik ugyanilyen gondosan a megsebzett, sérült növényekkel, fákkal. Sőt sokszor a „takarékos kezeléssel” (pl. olajfestékkel való lekenés) többet árthat a fáknak, növényeknek, mint amennyit használ az alkalmi „védelem”. Pedig erre is vannak alkalmas faseb-kezelő szerek, s a növények kamatosan meghálálják a gondoskodást.
A piacon ma már sokféle szer (Betica, Biocera, Fabalzsam, Fadoktor, Fagél, Faplaszt, Fixpol, Vulneron, stb..) kapható, amelyek alkalmasak a fertőzések megelőzésére, gombásodás elleni védelemre, esetleg még kombinált (fertőtlenítő, sejtregeneráló) hatásúak is.

A FAGÉL  -  OLTVÁNYKEZELŐ PASZTAKÉNT IS KÍVÁLÓ.

A két növényrész összeillesztése után FAGÉLLEL ecsettel bekenjük a

felületüket. A paszta megszáradása után rugalmas, gumiszerű gyűrűként

rögzíti, védi az oltást. A hatékonyság – megeredés – a 90%-ot is elérheti,

ami az oltóviaszoknál nagyon jó eredmény!

 

 

A FAGÉL  - VADRÁGÁSOK MEGELŐZÉSÉRE  ÉS KEZELÉSÉRE IS ALKALMAS.

A veszélyeztetett fák törzsét kenjük be FAGÉLLEL, ez  megszáradva

lélegző bevonatként a fát nem károsítja, de a vadak / őzek, vaddisznók, stb./

nem szeretik, így a fakéreg lerágásával, sok esetben a fatest letépésével a fát

nem tehetik tönkre. A már rágott fakéreg vagy fatörzs pótlására, kezelésére

is sikeresen alkalmazható. Önmagában a FAGÉL paszta, vagy finom, szitált fűrészporral összekeverve. Ezzel, nagyobb méretű, mély fa üregeket is bevonhatunk.

 Jól összeépül a károsított élőfa anyagával, jelentősen meghosszabbítva annak

élettartamát.

 

GALLERY

Flower Rose Butterfly Twin Flower Reflection

HIDRO-BUILD  kft.